INSPIRCIJE IN RAZMIŠLJANJA v ČASU OPRAVLJANJA DELA OD DOMA

Trdno verjamem, da lahko iz situacije odidemo kot zmagovalci

Ves čas sem bila v dnevnem ritmu biti popolna managerka, ki dela od osmih zjutraj do šestih zvečer ali še dlje in delala kar je moje poslanstvo – razvoj konceptov, ki pomagajo organizacijam in posameznikom v organizacijah, da izboljšajo svoje delo. 


Prve dni v marcu sem šla z bivšo sošolko, ki je zdravnica na sprehod, da sva prevetrili točke za sodelovanje. Med pogovorom me je seznanila o resnosti virusa, ki prihaja. Ker je to ena od oseb, ki ji v največji meri zaupam že ves čas, sem vzela situacijo zelo resno. Verjetno pa si niti ona ni takrat predstavljaja, da bo šlo vse skupaj v take razsežnosti, kot jih občuti ves svet danes. Pa vendar, se iz tega lahko nekaj naučimo. Kaj točno, bomo izvedeli preko razmišljanj vseh vas, ki boste pripravljeni sodelovati. 


V času, ko sem doma, sem se večkrat vprašala, če je to morda čas za ponovno ovrednotenje; čas, ko razmislimo kako smo živeli in kako lahko živimo v prihodnje.  S to situcijo je človeštvo res na preizkušnji, iz katere bomo odšli kot zmagovalci in upam z novimi zavedanji in vrednotami. Sama sem razmišljala o vprašanjih: 

  • Bomo v prihodnje spet do onemoglosti strogi do sebe in našli čas samo za delo, ki ga imamo za eno od najpomembnejših vrednot?
  • Bodo prodajalne še vedno odprto od do … da lahko gremo in kupimo kar nam manjka skoraj kadarkoli? 
  • Nam morda zadošča že 6 urni delovnik?
  • Bomo znotraj sten v katerih trenutno delujemo znali poiskati ravnotežje za razumevanje vseh, s katerimi bivamo in poglobili odnose ali jih bomo zaostrili, ker se ne znamo prilagoditi, biti strpni, sprejeti drugačno mnenje, itd.?
  • Bomo spoznali, da imamo cel kup stvari, ki jih morda sploh ne potrebujemo in bomo v prihodnje bolj preudarni pri nakupih?
  • Bomo našli več časa drug za drugega in nas pri tem ne bodo samo “polna usta”?
  • Bomo sklepali sodelovanja s “čistimi srci” ali “s figo v žepu”?
  • Bomo imeli v prihodnje več volje in posluha za predloge, ki jih (ker se nam pač v danem trenutku to ne da) gladko zavrnili.
  • Bomo še naprej izkoriščali naravne danosti ali se bomo omejili in delovali trajnostno?
  • Bomo znali reči ne ali se vsaj podali na to pot osebne rasti?

To je le delček razmišljanja, saj je vprašanj preveč  in vsak dan se porajajo nova in nova. Vem, da skupaj bomo zmogli. Zdaj ni čas, da se oddaljimo, temveč je čas za fizično distanco in emocionalno bližino! Trdno verjamem, da lahko iz situacije odidemo kot zmagovalci; kakšni, bomo spoznali, ko bo najhujše za nami. Trenutne razmere nam dobro kažejo, da se vse da in zmore, če se hoče.


Do takrat se povezujemo in ostanimo zdravi!

 

Marjetka Kastner 

Razmišljanja Uncategorized

Leave a Comment

Previous reading
Marmara Group Magazine April 2020
Next reading
RAZMIŠLJANJA O EKSCENTRIZMU